Az időszaki kiállítás 2011. 06. 18.-tól 2011 12. 31. ig látogatható

A kiállításon készült fotók albuma itt tekinthető meg

 

utolsó felszállás Az utolsó felszállás (2010. dec.)

Mindannyian tudjuk, hogy a földi életünk megszabott nagyságú, mégis amikor eljön az idő és búcsúzni kell egy jó baráttól, felfoghatatlanná válik a rideg és megmásíthatatlan valóság. Botz Lajos nyugalmazott MALÉV kapitány, repülési főosztályvezető, a mindenki által szeretett Lajos bácsi november 28.-án elindult utolsó repülésére.
kiállítás nyílik95 éves a székesfehérvári repülés
- kiállítás nyílik a Civil Központban

Június 18-án szombaton, 16 órai kezdettel Székesfehérvár és környékének repüléstörténetét bemutató kiállítás nyílik a Fehérvári Civil Központban. A kiállítás a repüléshez kapcsolódó tárgyak, fényképek segítségével mutatja be az egykor a város repülőterein szolgált pilóták életét, és az elmúlt 95 év Székesfehérvárhoz kapcsolódó repüléstörténeti állomásait.

repüléstörténeti kiállításA város és környékének repüléstörténetét bemutató kiállítás nyílt a Fehérvári Civil Központban.

Az ünnepélyes megnyitó alkalmával Székesfehérvár polgármestere arra hívta fel a figyelmet, hogy a repüléssel kapcsolatos tárgyak, műszaki eszközök mögött mindig csapatmunka és kiemelkedő teljesítmény rejlik. A szervező Albatrosz Egyesület meglepetéssel is készült, egy magyar tervezésű repülőgépet is kiállítottak, ami szimulátorként működött.

Farkas Bertalan a kiállítás megnyitójánFarkas Bertalan Fehérváron:
inkább focista lettem volna, mint űrhajós

Székesfehérvár - A város 95 éves repüléstörténetének relikviáit közel tíz év kényszerszünet után újra megtekintheti a közönség.
A kiállítás megnyitójának vendége az első magyar űrhajós, Farkas Bertalan volt.

2011. 06. 24. (wid)