Az ég katonái hagyományőrző egyesület

Kecskeméti székhellyel megalakult, Az Ég Katonái Hagyományőrző Egyesület. Az egyesület alapvető célja, a katonai repülés hagyományainak megőrzése, ápolása. Minden, amit az egyesületről tudni lehet, megtalálható a honlapjukon: www.azegkatonai.hu

Nagy szeretettel várják az érdeklődők jelentkezését, regisztrálását. Bármilyen kérdésre szívesen válaszolnak. Akik nem rendelkeznek internettel, ők a kérdéseiket és a jelentkezést írásban, az egyesület elnökéhez írt levélben, a Simon Róbert Sándor 6000 Kecskemét, Hajdú utca 2/a címre küldjék.

Telefonos elérhetőségek:     Simon Róbert Sándor - Elnök - 06-70-388-3194
                                          Iváncsik Miklós - Alelnök - 06-70-334-9769
                                          Czenczik István - Titkár - 06-06-30-3879764

Céljaink:

- a magyar katonai repülés hagyományainak ápolása.
- megemlékezések tartása a katonai repülés évfordulóiról, repülőgép-vezetőiről, műszaki személyzetről, valamint a repülőtechnikákról egyaránt.
- egységek, bázisok évfordulóiról való megemlékezések megtartása, a jelenleg működő, valamint a megszüntettek vonatkozásában egyaránt.
- azon emlékművek felkutatása, amelyeket a repülőkatasztrófák színhelyén emeltek. Ezen emlékművek ápolása, gondozása, megkoszorúzása.
- a megszűnt bázisokon található emlékművek gondozása, ápolása, megkoszorúzása.
- emléktáblák állításának szorgalmazása minden megszűnt, illetve jelenleg működő bázisokon, ahol a településen aktív, illetve nyugállományúak élnek.
- megemlékezések, találkozók megszervezése és megrendezése.
- az egyesület tagsági viszonytól függetlenül, rendszeresen helyi, kistérségi és országos találkozók szervezése.
- megemlékezések megtartása a katonai repülésben elhunyt bajtársainak tiszteletére.
- közreműködni és segítséget nyújtani abban, ha az egyesület tagjai bármilyen más baráti találkozót, megemlékezést szerveznek, ha az a hagyományőrzés, illetve tagjainak találkozását segíti elő.
- együttműködni az állami és társadalmi szervekkel, magánszemélyekkel, gazdasági társaságokkal, szövetkezetekkel céljaik megvalósítása érdekében.
- különös figyelmet szentelni a nyugállományú, hivatásos és szerződéses állományba tartozó katonák és polgári alkalmazottak mozgósítására a hagyományőrzés céljából.

Bővebb tájékoztató és jelentkezési lehetőség a honlapon található!!!!

2010. 04. 23.   vissza